Winnende recreanten

Winnende recreanten 😊

We hebben een heerlijk dames recreantenteam. Een team dat aan de ene kant steeds (tijdelijk) kleiner wordt door zwangerschappen en blessures, maar aan de andere kant gelukkig aantrekkelijk genoeg is voor nieuwe speelsters.
Dat we recreanten zijn betekent niet dat we niet van competitie houden. Vandaar dat we regelmatig oefenwedstrijden of toernooien proberen te spelen. Meestal tegen teams die wel competitie spelen, nogal een uitdaging dus.

foto team 2019

Op maandag 4 februari speelden we een oefenpot in Nijmegen tegen de dames 1 van Wildcats. Al eerder dit seizoen hebben we tegen ze gespeeld in Beuningen. Een wedstrijd die toen helaas met 1 punt verschil is verloren. Met twee kersverse nieuwe teamgenoten en verschillende bij elkaar geraapte oranje tenuetjes betraden we het veld. Klaar om dit keer wel te winnen.

foto 2019 1
Het eerste punt werd gemaakt door Wildcats, maar al vrij vlot hadden wij ook een paar punten te pakken. Het ging onwijs gelijk op. Toen we van man-to-man verdediging switchte naar 2-1-2 zone haalden we een goede voorsprong door in korte tijd vier steals te maken die allemaal resulteerden in scores. De rust gingen we in met een voorsprong van 43 tegen 36.
Na de rust hebben we de zone-verdediging nog even voortgezet, maar toch liep Wildcats weer op ons in. Een tijd stonden we 2 punten voor, maar na een driepunter van een vroeger teamgenootje die nu bij wildcats speelt stonden we ineens één punt achter!
Wie de laatste score bij ons maakte weet ik niet eens meer, dat dat vlak voor het einde gebeurde nog wel. De winst was voor ons; 65 punten voor Wildcats, maar 66 voor de dames recreanten van Challenge. Op wie ik eigenlijk toch wel heel trots ben…

Nu nog kijken of we dit ook voor elkaar krijgen op het recreantentoernooi in Amersfoort op 24 februari.

foto 2019 3

foto 2019 4

 

Dames Recreantentoernooi Amersfoort

De dames van Challenge (en een paar van Wyba) hebben vandaag deelgenomen aan het recreantentoernooi in Amersfoort.

We zijn begonnen met een wedstrijd tegen Say Cheese, die al vrij snel in the pocket was (37-11). Vervolgens speelden we tegen WSV Apeldoorn en ook deze wonnen wij gemakkelijk (36-10). Na een lange pauze - een team was niet komen opdagen - moesten we tegen Cangeroes. Al snel bleek dat wij aan het kortste eind trokken, ze bleken te sterk voor ons (7-33). Als tweede van onze poule mochten we onze laatste wedstrijd spelen tegen de nummer twee van de andere dames poule, BCB Akros. Na een lekker potje basketbal te hebben gespeeld, was de eindstand 21-17 voor ons. Dit betekende dat we met een derde plek in de prijzen vielen. Met een mooie wisselbeker op zak, reden we terug. Een geslaagd toernooi! One, two, three....TEAM!
dames 05 03 17 jell
dames 05 03 17 selfie
dames 05 03 17 teamfoto